Læ & Leben

site specific landart

på Lolland


1. maj til 30. september 2013

Reventlowparken

Pederstrupvej 124

4913 Horslunde

Læ & Leben i Reventlowparken

er en tidsbegrænset udstilling af skulpturelle værker i Reventlowparken, hvor kunst, natur og kulturhistorie mødes i skøn forening. Udstillingen er åben fra 1. maj til 30. september 2013.

De skulpturelle værker vil blive arrangeret som en oplevelsesrute i parken og rundt omkring søen.

Kulturhistorisk har de alenlange rækker af pil og poppel langs veje og markskel været et særkende for Lolland-Falster. Her, hvor den stenfattige muld umuliggjorde bygning af stengærder, og i stedet krævede hurtigvoksende materiale til brug for flettet hegn. I folkemunde skelner man her ikke mellem pil og poppel, der er vokset sammen i en fælles betegnelse ”poppelpil”.

Kilometerlange hegn skabte  læ på den flade ø og skærmede afgrøderne for indtrængende kvæg og løsgående vildt, ligesom de skabte fred og harmoni lolikkerne imellem.

C.F. Reventlow, der var med til at sætte bonden fri af stavnsbåndet, plantede ifølge traditionen modertræet til øens popler i sin have; Reventlowparken. De gamle træer er nu, et par hundrede år senere, blevet hjemsted for sjældne flagermusarter, hvilket til tider giver haven et dejligt leben.

Projektet udføres af Fletværket i samarbejde med Museum Lolland-Falster

med støtte fra

Lolland Kommune, Reventlowparkens Støttekreds, 15. Juni Fonden, Henry og Edith Petersens Familiefond, Sejerlund Bed & Breakfast, Grosserer L.F. Foghts Fond,

Vestlollands Turistforening, Lolland-Falsters og Langelands Købstæders Brandsocietetes Fond.

Se indslaget
i TV2 øst
om udstillingenhttp://www.tv2east.dk/video/2013-04-20/international-pileflet
Se billeder i
Folketidendehttp://folketidende.dk/galleri/kurvemageri-og-facebook-annon-1880-p%C3%A5-museum?image_nr=1